Hoe werkt het?

Een online auto kopen werkt eenvoudig, maar hoe werkt het eigenlijk? Een auto kopen kan al in vier stappen. Vallei Auto Groep legt het graag aan je uit.

1. Bestellen
Het begint met het selecteren van een auto die overeenkomt met uw eisen en wensen. Je kunt in de voorraad zoeken op merk, model, carrosserie of een ander trefwoord. Vervolgens kun je jouw zoekopdracht verder verfijnen, aan de hand van de prijs, kilometerstand, bouwjaar en vermogen.

Op het moment dat je een auto wil bekijken, kun je door middel van een 360° beeld de auto volledig van binnen en buiten bekijken. Op deze manier krijg je een volledig beeld van de staat van de auto.

Heb je jouw droomauto gevonden? Dan kun je de auto bestellen. In de bestelprocedure kun je aangeven of je wel of geen inruilauto hebt. Wanneer je aangeeft een auto te willen inruilen, worden hiervan enkele gegevens gevraagd: kenteken, kilometerstand, tien foto’s van het interieur en exterieur, de historie van de auto en onderhoudsboekjes. Heeft de auto schade? Hiervan ontvangen wij graag extra foto’s. Op deze manier kunnen wij de auto taxeren om de juiste inruilwaarde te berekenen.

Na het taxeren van jouw huidige auto, krijg je van ons een inruilcode. Aan deze inruilcode is de inruilwaarde van de auto gekoppeld en wordt automatisch verrekend met de auto die je gaat kopen. Wanneer de inruilcode is toegevoegd aan jouw bestelling, wordt dit bedrag direct verrekend met het totaal te betalen bedrag. Nu kan je verder gaan met het afronden van je bestelling. Op het moment dat de bestelling bij ons binnen is, wordt er binnen 30 minuten contact met je opgenomen door ons online sales team om de laatste dingen te bespreken en een gewenste afleverdatum te bespreken. Goed om te weten: standaard wordt de auto geleverd met 12 maanden BOVAG garantie.

2. Betalen
Nadat je de bestelling heb afgerond, zal de betaling plaatsvinden. . Voordat je gaat betalen, kun je jouw gegevens nog een keer controleren. De gehele bestelling is te controleren voordat je definitief naar betalen gaat.

Om je maximale zekerheid te geven loopt de betaling via een onafhankelijke tussenpartij. Wanneer je een betaling met iDEAL doet, wordt het geld geparkeerd op een onafhankelijke bankrekening. De betaling is pas definitief, en wordt overgeboekt naar Vallei Auto Groep, wanneer de levering volledig naar wens is en je de aankoop accepteert. Zo geniet je van maximale zekerheid en loop je geen enkel risico.


3. Afleveren
Het afleveren van jouw nieuwe auto kan op meerdere manieren. De auto kunnen wij op een gewenste locatie in Nederland bij je afleveren, zoals bij je thuis of op je werk. Ook kan je de auto komen ophalen bij een van onze vestigingen.

4. Proefrijden
Bij de online aanschaf van jouw nieuwe auto, mag je de auto 14 dagen proefrijden in jouw vertrouwde omgeving. Je kan hier maximaal 500 km mee rijden, dus let hier wel op als je wellicht niet tevreden bent over de auto. Meer gereden aantal kilometers worden in rekening gebracht.

Verder heb je het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de koopovereenkomst te herroepen. Deze 14 dagen zullen ingaan wanneer je de auto bij aflevering accepteert. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om, voor aankoop, een proefrit te maken bij een van onze vestigingen.